Чи можна заморозити пюре із кабачка

Спочатку кабачки потрібно вимити, витерти насухо та нарізати кубиками. У такій формі їх зручно буде додавати у супи та овочеві страви. Потім необхідно скласти підготовлені до заморозки овочі у маленькі пакетики, поділивши їх на порції. Щільно зав'язати пакети та відправити у морозильну камеру.

Всипте у киплячу воду порізані кабачки і бланшуйте 3 хвилини, періодично помішуючи, щоб усі шматочки занурились у воду. Висипте кабачки в друшляк і залиште, щоб стекла вода. Охолоджені кабачки невеликими порціями перекласти у пакети, або контейнери для зберігання в морозилці.

Не забудьте: заморожені в свіжому вигляді кабачки зберігаються в морозильній камері до 5 місяців.

Варити його слід не більше 10-ти хвилин, після чого збити блендером в повітряну пюре; Пам'ятайте, що зберігати кабачки в холодильнику можна не більше 10-ти діб, а якщо потрібно зробити заготовку запас, наріжте їх невеликими кубиками і покладіть в морозилку.

Овочі, які добре зберігаються, наприклад, картопля, морква, гарбуз, буряк, білокачанна капуста — заморожувати не варто. А ось кабачок (саме він рекомендується для першого прикорму), кольорову капусту, броколі, брюссельську капусту заготовити про запас можна і потрібно.





Як заморозити кабачки у вигляді пюре Дати пюре охолонути. Якщо ваші порції прикорму ще зовсім невеликі, або ви додаєте кабачкове пюре до інших овочів чи м’яса, зручно заморозити пюре у