У чому різниця між коньяком та бренді?

Бренді – міцний напій, виготовлений шляхом безперервної, подвійної чи потрійної перегонки з виноградного соку, виноградних вичавків чи фруктової браги. Коньяк – виноградний бренді, Вироблений шляхом подвійної дистиляції за суворими правилами, що регулюються на законодавчому рівні.

(Фортеця російської горілки зазвичай 40% про.) Коньяк – 40-42% про. Самогон – немає стандартів фортеці, зазвичай 40-60 % про. Бренді – 40-60% про.

Віскі має міцність від 35 до 65% про. Коньяк більш жорстко регламентований за цим показником – його міцність 40% про. Бренді відрізняється від коньяку та віскі вищою верхньою межею вмісту спирту, його міцність коливається від 35 до 90% про.

Французький коньяк дорожчий за бренді, тому що його роблять за особливою, ретельно контрольованою технологією із сортів конкретної, рідкісної якості винограду, який вирощують на строго певній території.