У чому варити варення щоб не пригорало

ВАРЕННЯ, я, с. Зварені в цукровому сиропі, меді чи патоці ягоди або фрукти.

Процес варіння. Ідеально тримати варення на середньому або малому вогні до кипіння. Дати покипіти 5 хвилин, забрати з вогню та настояти 10-12 годин. Але є різні способи варити варення: в один прийом або в три (п'ятихвилинка, наприклад).

Сода потрібна при варінні варення — лайфхак, про який мало хто знає

  1. Щоби нейтралізувати кислоту чи гіркоту плодів без додавання великої кількості цукру.
  2. Щоб запобігти розварюванню м'яких фруктів — для цього їх потрібно замочити перед варінням у розчині соди (столова ложка на літр води) на 5-10 хвилин.

Для того, щоб зробити рідке варення більш густим, можна додати в нього крохмаль. Однак більш простим способом буде додавання манної каші. Пара ложок манної крупи, доданих в варення під час приготування – може загустити продукт, не змінюючи при цьому його смак і зовнішній вигляд.

Причин кристалізації може бути кілька: ви поклали надто багато цукру, цукор не розчинився або ж ви варили варення надто довго чи на занизькій температурі.





1. У посуд насипати цукор. 2. Залити цукор холодною водою. 3. Поставити посуд на вогонь. 4. Помішувати цукор до повного розчинення. 5. Довести сироп до …