Як годувати кіз на м'ясо?

У перші тижні козенят годують тільки козячим молоком. Давати його потрібно без обмеження, а потім до раціону додавати трохи пшеничних або житніх висівок з невеликим додаванням сіна та коренеплодів. При рясному годуванні козенята придатні для забою вже у віці 4-6 тижнів.

Виробництво По м'ясний продуктивності кози поступаються вівцям. Забійний вихід козлятини у віці 8 місяців становить близько 43% (при забійному виході баранини у тому ж віці 47-49%), вага парної туші близько 18 кг. У дорослих кастрованих козлів забійний вихід і вага туші більша.

В якому віці можна забивати козу У великих молочних та м'ясних порід кіз (нубійських, чеських, бурських), а також їх помісей, козеня забивають у віці 4-6 місяців. Звичайні невеликі сільські різновиди зростають довше. Час вбивати молодняк для отримання м'яса настає в віці 8-10 місяців.

Соковиті корми До цієї категорії потрапили коренеплоди (морква, буряк, топінамбур, варена картопля), гарбуз, кабачки, кавуни, овочеве бадилля, фрукти. Соковиті корми особливо влітку та восени — цінне джерело вітамінів, клітковини та мінеральних речовин. Козі за добу дають 2 кг такого корму.