Як і скільки варити гриби лисички?
Свіжі лисички після закипання потрібно варити :
- для супу – 15-20 хвилин;
- перед маринуванням – 20-25 хвилин;
- перед заморожуванням – 15-20 хвилин;
- перед смаженням – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).
Jul 2, 2020
Замочувати лисички перед варінням немає необхідності, досить просто гарненько промити гриби проточною водою. Хоча деякі кулінари вважають за краще все-таки витримати лисички в холодній воді 1-1,5 год., вважаючи, що так вони виходитимуть ніжнішими.
Після закипання варіть свіжі білі гриби :
- для смаження – від 20 до 30 хвилин;
- для заморозки – 15-20 хвилин;
- для засолювання – 30-40 хвилин;
- для маринування – 30-40 хвилин;
- для супу – 30-40 хвилин.
Jul 11, 2020