Як і скільки варити гриби лисички?

Свіжі лисички після закипання потрібно варити :

  • для супу – 15-20 хвилин;
  • перед маринуванням – 20-25 хвилин;
  • перед заморожуванням – 15-20 хвилин;
  • перед смаженням – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).

Jul 2, 2020

Замочувати лисички перед варінням немає необхідності, досить просто гарненько промити гриби проточною водою. Хоча деякі кулінари вважають за краще все-таки витримати лисички в холодній воді 1-1,5 год., вважаючи, що так вони виходитимуть ніжнішими.

Після закипання варіть свіжі білі гриби :

  1. для смаження – від 20 до 30 хвилин;
  2. для заморозки – 15-20 хвилин;
  3. для засолювання – 30-40 хвилин;
  4. для маринування – 30-40 хвилин;
  5. для супу – 30-40 хвилин.

Jul 11, 2020