Як харчуватися по долоні?

Порція білкових продуктів для жінки – долоня, для чоловіка – дві долоні в кожен прийом їжі.. Більшість білка краще не вживати. Дієтологи не рекомендують цього робити з вагомої причини: щоб не перевантажити нирки. Наступний спосіб виміру – кулак.

Як це працює:

  1. Долоня визначає порцію білка.
  2. Кулак визначає порцію овочів.
  3. Жменя визначає порцію вуглеводів.
  4. Великий палець визначає порцію жирів.

Для визначення розміру порції вуглеводних продуктів також використовуйте долоніскладені човником. Для чоловіка обсяг вуглеводів дорівнюватиме розміру двох складених долонь, для жінки — однієї. Кількість хліба буде легшою виміряти за допомогою всієї долоні. Порція чоловіки – одна долоня, порція жінки – пів-долоні.

85 г Долоня = 85 г М'ясо – 160 калорій, риба – 160 калорій, птиця – 160 калорій.