Як на смак віскі?

У молодих сортів віскі найчастіше проявляється свіжий грушевий смак, а у більш зрілих – зацукрованою чи печеною груші.. Дубовий аромат зустрічається у багатьох сортів віскі і безпосередньо пов'язаний із тим, як виготовляється напій.

Віскі притаманні цитрусові ноти, аромати фруктового тістечка, дині, персиків, льодяників, суниці, тушкованих яблук, родзинок, фруктового пирога.

Аромат: молочний шоколад, ванільне морозиво та карамель з м'якими дубовими нотами, а також тонами фініків, абрикосу та мигдалю. Смак: пряний, з нотами підсмаженого тосту. Післясмак довгий, у ньому відчувається карамель, фрукти та прянощі.

Перший невеликий ковток має бути повільним – потримайте напій у роті кілька секунд, оцініть смак та аромат. Після цього проковтніть і зосередьтеся на відчуттях. Якщо напій дуже міцний, розбавте його на третину мінеральною водою без газу. Пропонуємо два простих і відомих коктейлі з віскі.