Як правильно коптити горбушу холодного копчення?

Процес копчення повинен проходити при 18-30 ° C близько доби. Для риби, нарізаної на шматочки, буде достатньо 16 годин.

Якщо є сумніви, тріску можна підсушити у духовці за температури 50 гр. Після копчення підсушуємо горбушу на свіжому повітрі чи балконі 8 годин. Після цього горбуша готова до вживання. Якщо хочете використати горбушу як закуску до пива, дайте їй підсохнути трохи довше.

В процесі холодного копчення відбувається обкурювання їжі димом із температурою від 18 до 25 градусів. Це призводить до зневоднення їжі та насичення її коптильними речовинами, які мають антисептичну дію. Тривалість холодного копчення – Від 8-10 годин до декількох днів залежно від габаритів продукту.