Як правильно мішати картоплю під час смаження?

Не мішайте картоплю відразу! Дочекайтеся, коли з’явиться золотиста скоринка, і тільки тоді акуратно переверніть її лопаткою. Не варто занадто часто мішати картоплю: в ідеалі за весь час смаження її потрібно перемішати всього 3-4 рази.

Не накривайте кришкою і не перевертайте картоплю! Якщо вам здається, що вона пригорає, злегка потрясіть сковороду. Через 5-6 хвилин, коли на скибочках утвориться золотава скоринка, обережно переверніть їх, намагаючись не поламати шматочки.

Розігріваємо на сковорідці рослинну олію. Дуже важливо, щоб олія була дійсно СИЛЬНО розігріта. Вона не повинна горіти, але, якщо потримати над сковорідкою руку, ви маєте відчувати жар, що йде від олії. Викладаємо нарізану й обсушену картоплю й одразу закриваємо сковорідку кришкою.

Отже, щоб картопля під час смаження не прилипала до сковорідки:

  1. використовуйте відповідні сорти;
  2. викладайте “соломку” на добре розігріту сковороду;
  3. після миття обов’язково просушуйте бульби;
  4. не мочіть нарізану картоплю;
  5. не смажте після м’яса і білкових продуктів;
  6. соліть і перчіть наприкінці приготування.