Як правильно називати макаруни?

У письмовому вигляді найточніше буде термін «macaronsпросто тому, що саме так називають печива на батьківщині їх створення. У промові, якщо мається на увазі множина, можуть використовуватися і «макаруни», і «макаронс». В однині ж найбільш правильним має бути «макарон». May 30, 2016

Коротко: макарон – це французьке тістечко, що складається з двох круглих половинок, на основі мигдального безе з кремовою начинкою. Макарун – це американське печиво з кокосу та тертих горіхів, полите шоколадом.

Макарун (macaroon, у множині прижилося як «макаруни») – традиційний американський десертдуже легкий у приготуванні. Це щільне та ситне мигдальне печиво, до складу якого входять яєчні білки та цукор, а також кокосова стружка та (іноді) терті горіхи.

Тістечко пригріється під звуки розмов та кавовий димок, і розкриє весь свій тонкий смак та аромат. У жодному разі не роз'єднуйте половинки одного тістечка! Кусати макаронс слід виключно цілком, щоб одночасно відчути скоринку, м'яку серединку та крем.