Як приготувати суп хаш?

Як їсти хаш На відміну від інших вірменських страв, які зазвичай подаються з великою кількістю салатів, закусок, сирів та зелені, разом з хашем на стіл подають лише часник, сіль, зелень, редис, лаваш (останній входить до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО), мінеральну воду та добру порцію горілки.

Лікарі визнають, що хаш корисний для здоров'я. У Вірменії його навіть офіційно прописують як ефективний засіб при проблемах з опорно-руховим апаратом, при тонкому і ламкому волоссі, нігтях, нетравленні шлунка після рясного застілля, зниженні імунітету і частих простудних захворюваннях.

До хашу подають в окремій тарілці (тарілках) сіль, подрібнений часник (або розведений бульйоном товчений часник), рубану зелень, терту редьку, підсушений тонкий лаваш. В Азербайджані ця страва подається без зелені та без редьки. В Осетії хаш готують тільки з кишки, рубця і кишок, також не додаючи багато зелені.