Як роз'єднати шейкер?

Роз'єднати ємності, легко відхиливши склянку від вертикальної осі або ж натиснувши на місце з'єднання обох складових; Перелити рідину з основи в склянку подачі через стрейнер або, за наявності достатньої майстерності, через вузький зазор, відкритий між двома половинками шейкера.

При збиванні шейкер тримайте обома руками та убік від гостей. Важливо пам'ятати, що ніколи не потрібно збовтувати в шейкері газовані напої! Fine Strain – суть у застосуванні додаткового ситечка під назвою файн-стрейнер. Ця техніка має на увазі під собою застосування другого, дрібнішого, ситечка.

Користуватися ним слід аналогічно американському, однак, відкривати його доведеться по-іншому, тому що у закритому вигляді шейкер утворює прямі кути на місці стику келихів, і стукати по "нирках" не вийде. Відкривається "француз" двома пальцями від себе, Ви ніби видавлюєте верхній келих.

Закрити кришку, щоб вона випадково не відкрилася під час змішування. Струсити пару разів шейкер (Збовтати суміш у шейкері). Відкрити клапан (ковпачок) на носику, щоб випустити зайве повітря і знову закрити. Потрясти або побалакати шейкер деякий час, необхідне для того, щоб суміш усередині стала однорідною.