Як розвести кондитерську глазур?

Глазур у вигляді плиток або “монеток” потрібно розтопити на водяній бані. Якщо ви плануєте покривати нею торт, можливо, під час нагрівання потрібно буде додати в масу масло або вершки. Це має бути зазначено на упаковці. Дзеркальну глазур потрібно просто розігріти в мікрохвильовці (до 40 °C, якщо не вказано інше).

Купуючи шоколадну глазур у вигляді осколків, ви можете використовувати її як начинку для кексів, цукерок. Також осколки можна покласти в тісто для приготування печива. Для використання дзеркальної глазурі достатньо розігріти її в мікрохвильовці до +40 °С (попередньо звіртеся з інструкцією).

Пісну масу для глазурування, приготовану з розтоплених на водяній бані плиток темного шоколаду, не можна зберігати. При повторному розігріві глазур швидко “сивіє”.

#3 Якщо глазур дуже густа навіть на робочій температурі, додайте в неї 1-2 чайні ложки цукрового сиропу, звареного з води та цукру у співвідношенні 1:1. Якщо глазур навпаки занадто рідка, дайте їй ще трохи охолонути.