Як розводити мелясу для Рома?

На кожен кілограм меляси потрібно 5 літрів води (гідромодуль 1:5) і 10 грам сухих або 50 грам пресованих дріжджів. Для тростинного цукру оптимальний гідромодуль – 1:4 (4 літри води на 1 кг) і 20 грамів сухих (100 грамів пресованих) хлібопекарських дріжджів.Sep 23, 2016

У бродильній ємності розчиніть у гарячій воді 7 кг меляси, доведіть загальний обсяг до 25 літрів. Ємність, у якій відбуватиметься ферментація, не має бути заповнена більш ніж на 75% від об’єму, оскільки брага з меляси має властивість сильно пінитися. Температура рідини має бути не вищою за 30°С і не меншою за 20 °С.

Як облагородити білий ром Окремо настоюю на вишневій, яблуневій та абрикосовій. На 5 літрів білого рому, насипаю приблизно 1 столову ложку тріски і витримую 10-12 днів у банці з вакуумною кришкою. Потім фільтрую, розливаю по пляшках і прибираю на відпочинок у льох від року до трьох.

Опис продукту: Вміст сухих речовин 78-82%. Вміст цукру 70%.