Як сушити ягоди глоду в духовці?

Сушити глід можна на свіжому повітрі, в духовці, у спеціальній електросушарці. Важливо пам'ятати, що сушений глід найкраще зберігати в тарі, що щільно закривається, в сухому темному місці.

Як правильно сушити глід Також не слід їх мити, а лише очистити від листочків та зіпсованих ягід. Потім потрібно вибрати сухе і добре провітрюване місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені і розкласти там ягоди на чистому папері або на сухому рушнику одним рівним шаром і не дуже густо.

Сушіння ягід у духовці У духовці ягоди сушать, попередньо обернувши їх марлею або бавовняною тканиною. Необхідно помістити ягоди на ґрати духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога.