Як виготовляють пиво на заводі?

Темне пиво варять із сильно обсмаженого солоду, майже як каву. На першому етапі солод дроблять, потім змішують з водою, проціджують, кип'ятять з хмелем, видаляють осад, охолоджують і зброджують. Після закінчення бродіння пиво ще раз ретельно проціджують для видалення дріжджів та розливають.

При всьому різноманітті використовуваної сировини та способів варіння пива, сучасна технологія виробництва пива включає наступні етапи:

  1. Підробіток солоду
  2. Затирання сусла
  3. Фільтрування затору
  4. Кип'ятіння сусла
  5. Освітлення сусла
  6. Охолодження та аерація сусла
  7. Бродіння
  8. Фільтрування пива

У пивоварінні сусло роблять із суміші подрібненого солоду (як правило, з добавками нескладеного зерна) та очищеної води. Цю суміш фахівці називають затором. Далі затор нагрівають, збільшуючи температуру кілька стадій. Процес багатоступінчастого нагрівання називається затирання.