Як визначити готовність шинки?
Шинка буде готова по досягненню 68–71℃ усередині шматка. В середньому на кожні 0,5 кг м'яса, за часом потрібно брати 45 хвилин, плюс 10-15 хвилин на весь об'єм.
Опис
Сира їжа | Внутрішня температура |
---|---|
Відбивні, смажені шматки: Середній готовності | 71°С |
Відбивні, смажені шматки: Повністю готовий | 77°С |
Шинка, тривале приготування | 61°С |
Шинка свіжа | 71°С |
Про воду, можна, можливо додати близько 80-100 мл води, Фарш її утримає, тут багато залежить від якості вихідної сировини. У моєму випадку я додав 100мл води на 1 кг м'яса і далі додав 3гр харчового фосфату на 1 кг м'яса. Можна обійтися без них, просто додати трохи менше води.
Оптимальна температура – 75-85 оС. Після приготування шинки її потрібно відразу остудити у проточній холодній воді. Після цього я рекомендую потримати ємність із шинкою у холодній воді ще близько години. Як тільки шинка остаточно охолоне, забирайте її в холодильник.