Як зробити м'ясо менш солоним?

Якщо суп або тушковане м'ясо надто пересолене, покладіть у блюдо нарізану картоплю, рис чи трохи борошна. Крохмалевмісні продукти поглинають сіль і балансують смак. Молочні продукти. Якщо страві не завадить молочний присмак, зробити її менш солоною можна за допомогою додавання молока, вершків, йогурту або сметани.

Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолене страву можна додати лимонний сік, томатну пасту чи помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку – приготувати другу несолену порцію і змішати з пересоленою.

Якщо ви додали в блюдо мало солі, виправити помилку простіше.

  1. Додати сиру картопля У процесі готування він вбере в себе солону рідина. …
  2. Додати більше зелені, а потім прибрати її з страви Петрушка та інша зелень з листям добре вбирає сіль.
  3. Додати трохи кислоти.
  4. Додати солодощі

Sep 25, 2012

Цукор, мед, а також солодкі овочі, наприклад морква, допоможуть прибрати зайву. сіль у соусах чи супі. Як і кислі продукти, солодкі також варто потроху додавати.