Які фрукти та овочі містять крохмаль
Крохмаль – це складний вуглевод, який зазвичай знаходиться в продуктах з високим вмістом крохмалю, таких як картопля, рис, пшениця та інші злакові культури.
є картопля і кукурудза. Крім того, використовують пшеницю, сорго, рис та інші злаки з високим вмістом крохмалю.
Вміст крохмалю в рослинах
Назва рослини | Частина рослини | Вміст крохмалю (до) |
---|---|---|
Картопля (Solanum tuberosum) | бульби (в сухій речовині) | 82 % |
Сагові пальми (рід. лат. Cycas) | серцевина пальми | ? |
Рис (Oryza) | зерно | 89 % |
Жито (Secale) | зерно | 72 % |
Крохмаль із розчином йоду дає синє забарвлення (амілоза дає синє забарвлення, а амілопектин — від червоного до фіолетового). Реакція з йодом дає змогу виявити навіть мільйонну частину крохмалю в розчині. Потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма.
Крохмаль є запасною речовиною рослин і є досить поширеним у природі. Він у великих кількостях міститься у зернах жита, пшениці, кукурудзи, у бульбах картоплі. Утворюється крохмаль у клітинах рослин з глюкози: n C 6 H 12 O 6 → C 6 H 10 O 5 n + n H 2 O .
рафінований; природний (природний). Натуральний крохмаль надходить у наш організм разом із коренеплодами, крупами та овочами. При невеликій концентрації він ніяк не позначиться на вашому самопочутті та фігурі, а навпаки, заповнить запас …