Які фрукти та овочі містять крохмаль

Крохмаль – це складний вуглевод, який зазвичай знаходиться в продуктах з високим вмістом крохмалю, таких як картопля, рис, пшениця та інші злакові культури.

є картопля і кукурудза. Крім того, використовують пшеницю, сорго, рис та інші злаки з високим вмістом крохмалю.

Вміст крохмалю в рослинах

Назва рослиниЧастина рослиниВміст крохмалю (до)
Картопля (Solanum tuberosum)бульби (в сухій речовині)82 %
Сагові пальми (рід. лат. Cycas)серцевина пальми?
Рис (Oryza)зерно89 %
Жито (Secale)зерно72 %

Крохмаль із розчином йоду дає синє забарвлення (амілоза дає синє забарвлення, а амілопектин — від червоного до фіолетового). Реакція з йодом дає змогу виявити навіть мільйонну частину крохмалю в розчині. Потрібно капнути на харчовий продукт аптечним розчином йоду. Якщо крохмаль є – утворюється синьо-фіолетова пляма.

Крохмаль є запасною речовиною рослин і є досить поширеним у природі. Він у великих кількостях міститься у зернах жита, пшениці, кукурудзи, у бульбах картоплі. Утворюється крохмаль у клітинах рослин з глюкози: n C 6 H 12 O 6 → C 6 H 10 O 5 n + n H 2 O .





рафінований; природний (природний). Натуральний крохмаль надходить у наш організм разом із коренеплодами, крупами та овочами. При невеликій концентрації він ніяк не позначиться на вашому самопочутті та фігурі, а навпаки, заповнить запас …