Як часто можна пити чай із калиною?

Чай із червоними плодами можна пити щодня і кілька разів на деньякщо стан від цього не погіршується. Ще трапляються випадки, коли калину сушать.

Регулярне вживання плодів калини знижує ризик розвитку багатьох захворювань, пов'язаних із травною, ендокринною та серцево-судинною системами. Допомагає попередити злоякісні пухлини та уникнути ускладнень при вагітності.

У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день. Але сам курс лікування не має бути тривалим, попереджають експерти.

Каліну краще не застосовувати при підвищеній кислотності, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки. Також не рекомендується пити чай із калини натще. А при підвищеній згортання крові калину не варто пити постійно. Калорійність калини складає 26 ккал на 100 г продукту.