Як охолодити вино без льоду?

Порада від команди кухарів та кулінарних редакторів America's Test Kitchen: намочіть кухонний рушник у холодній воді, оберніть їм пляшку вина і в такому вигляді відправте в холодильник (у морозилку вина відправляти не радять). Ідеальна температура для білого вина – приблизно 10 °C, для червоного – близько 18 °C.

У домашніх умовах робіть лід із солоної води. Температура замерзання у такої води нижча, ніж у звичайної, тому лід із солоної води довше зберігатиме свої охолоджувальні властивості. Тримайте звичайний лід та лід із солоної води в окремих промаркованих пакетах.

Червоне: 10-18 °С. Кращий спосіб охолодити вино — поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10–15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.