Як правильно готувати лангустинів на мангалі

Скільки часу треба варити лангустини?

Якщо лангустини сироморожені (темно-зелений відтінок), то на їх приготування потрібно значно більше часу: для категорії L1 – 17-20 хвилин, L2 – 12-15 хвилин, L3 – близько 10 хвилин. Перетравлювати лангустини не варто, тому що це погано впливає на їх органолептичні якості (запах, смак та вигляд).

Чи можна їсти голови Лангустінов?

Клішні, панцир та голову використовують для приготування бульйонів, а м'якоть гасять, смажать, коптять, запікають і подають з різними соусами, овочами та зеленню, кладуть у салати. Італійці додають лангустини в пасту, іспанці — в паелью, французи готують із ними знамениту «марсельську юшку» буйабес.