Як приготувати чай з амаранту?

Ємність для заварювання чаю потрібно обдати окропом, а перед цим ретельно вимити з використанням засобу для миття посуду. У теплий посуд засипати частки рослин та квіток у сухому вигляді. Залити окропом сировину, щільно закрити посуд кришкою. Дати майбутньому чаю наполягати протягом 10-15 хвилин.

Залийте 2 ст. л. суміші з листя, коріння та квітів амаранту 200 мл окропу та прогрійте на пару 10 хвилин. Потім охолодіть, процідіть та приймайте відвар по 100 мл тричі на день перед їдою.

– Каша на сніданок готується на воді чи яблучному соку. – Щоб додати амарант в мюслі або гранолу, його потрібно розігріти на сковороді доти, доки насіння будуть підстрибувати, приблизно 5-8 хвилин, постійно помішуючи. – Насіння амаранту можна пророщувати та використовувати на бутербродах або в салатах.