Як швидко псується кава?

Вся справа в тому, що при дії кисню кава дуже швидко втрачає свою свіжість і через окислення стає гіршою.. Тим не менш, напій також можна вживати протягом 24 годин після варіння, якщо він зберігається при кімнатній температурі, і протягом 3-4 днів, якщо він зберігається в холодильнику.

Кавові зерна. У герметично закритій упаковці – не більше 2 років. У відкритій – 15 днів. Цілісні кавові зерна, після розкриття упаковки, краще пересипати в скляну банку з герметичною кришкою. У такий спосіб зерна можна зберігати 6 місяців.

За словами фахівців, якщо від часу приготування минуло не більше п'яти годин, нічого страшного в цьому немає. При цьому важливо враховувати, що солодкий напій псується швидше.

40 секунд Кава живе всього 30-40 секунд після помелу та приготування, потім вмирає: губляться корисні властивості, кавові олії, згасають смакові якості. Якщо налити напій у холодний посуд, він гине в першу ж секунду і буде гірким. Тому чим товстіший матеріал, з якого виготовлений кухоль, тим краще.