Скільки потрібно замочувати зелену гречку

Також зелену гречку можна проростити – це подвоює майже всі корисні властивості цієї крупи. Для цього спершу замочіть гречку на ніч, а потім лишіть іще на 5-6 годин, щоб «проклюнулися» маленькі носики. Перед використанням злегка промийте, але не надто ретельно, щоб не змити весь корисний слиз, що виділиться.

Зелену гречку рекомендують замочувати, позаяк у цьому разі зберігаються всі корисні речовини. Спочатку грічку потрібно залити холодною водою й залишити на кілька годин, потім воду злити й набухлу грічку промити, позаяк вона виділяє слиз. Потім помістити її в напівзакритий посуд і залишити на ніч.

Залиште мінімум на 4 години, а краще на ніч. Якщо за час замочування рідина не повністю вбереться у крупу, її потрібно відкинути на сито. При замочуванні зерна гречки залишаються цілими, але м'якими.

Як варити зелену гречку Крупу потрібно промити під проточною водою, насипати в каструлю і залити водою на 2 см вище за рівень крупи. Відразу на плиту каструлю не ставлять. Попередньо гречка має відмокнути 10-15 хвилин. Після цього можна варити кашу на повільному вогні, не накриваючи кришкою.

Висновок один: зелена гречка корисніша, ніж звичайна крупа з тієї причини, що вона не піддається тепловій обробці. Відповідно, вона не втрачає корисні речовини, вітаміни і мікроелементи.

Ключове правило при варінні гречки – дотримуватися пропорції: на одну порцію гречки потрібно брати дві порції води. Якщо хочете, щоб гречка була більш розсипчастою – використовуйте пропорцію 1 до 2,5. Пам'ятайте, що цей продукт корисний не всім, УНІАН вже писав, кому протипоказана гречана каша.





Як варити зелену гречку. знадобляться — гречка, вода. 1. Перед приготуванням крупу потрібно ретельно перебрати, вибравши рослинний сміття. 2. Під проточною холодною водою промити крупу …